Én és az autizmus rendszer szemléletű önismereti csoport érintett szülőknek

Én és az autizmus rendszer szemléletű önismereti csoport érintett szülőknek, Szombathely - Sárvár

Az autizmus diagnózis megállapításával a szülők egy bonyolult világba csöppennek, ahol számos terápia létezik, és a szülők feladata, hogy kiigazodjanak közöttük, és kitalálják, hogyan is lehetne a legtöbbet kihozni gyermekükből. A gyermek fejlesztése mellett sokszor háttérbe szorul a család érzelmi támogatása, pedig kutatások bizonyítják, hogy a szülői stressz csökkentése növeli a családi rugalmasságot, ami ugyanolyan fontos a gyermek fejlődése szempontjából, mint egy autizmus specifikus fejlesztés.

Azt gondoljuk, hogy holisztikus, családközpontú megközelítésre van szükség az autizmusellátásban, hogy megszakítsuk az ördögi köröket. Fontosnak gondoljuk foglalkozni a szülői szerepkörrel, lehessen beszélni arról, milyen érzés volt, ha a csecsemőkorú gyermek nem mosolygott vissza a szülőre vagy nem viselte el az ölelést. Szeretnénk, ha biztonságos környezetben lehetne feldolgozni azokat a negatív élményeket, amelyek befolyásolhatják a szülő-gyermek kapcsolatot, ugyanis ezek visszahatnak a szülők lelki állapotára és a gyermek fejlődésére is.

Szervező: PontMás Alapítvány

Csoportvezetők: Dr. Pachner Orsolya (pszichológus, családterapeuta jelölt), Temesi Patrícia (viselkedéselemző, családterapeuta jelölt)

Helyszín: Zanati úti Irodaház, 9700 Szombathely, Zanati út 26.

Jelentkezés feltétele: a csoport indulását megelőzően egy előzetes interjún szükséges részt venni, melynek időpontját egyénileg egyeztetjük.

Részvételi díj: INGYENES az FSZK által meghirdetett „Szülősegítő szolgáltatások támogatása” – SZULO 2019 pályázati program támogatásával

Időpont: 2019. szeptember- 2020. április ( havi 1 alkalom vagy 2 hetente 1 alkalom)