Temesi Patrícia pszichológus

Gimnazista korom óta érdeklődöm a pszichológia iránt, de első körben idegenforgalmi szakközgazdászként végeztem. 3 gyermekem születése után döntöttem úgy, hogy a segítő szakma az én utam. Pszichológia alapdiplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem, ezzel párhuzamosan a Magyar Családterápiás Egyesületnél elvégeztem a pár- és családterápiás képzést. Pszichológus diplomámat a  Debreceni Egyetemen szereztem  tanácsadás és iskolapszichológia szakirányon. Rengeteg önismereti csoporton vettem részt, rengeteg módszert kipróbáltam. A sok tapasztalás során arra jöttem rá, hogy az egyén elakadását, problémáit hosszútávon csak a családdal/iskolával/munkahellyel együtt érdemes megoldani, tanácsadói szemléletemet a rendszerszemlélet hatja át.

A Napfogyatkozás Egyesületnél elvégeztem a gyászcsoport-vezetői képzést is. Az ott tanultakat a munkám során előszeretettel használom, hiszen gyász érzését nem csak egy szerettünk elveszítése során éljük át, hanem ugyanazokon a folyamatokon megy át az egyén munkahely elveszítésekor, váláskor vagy akár akkor is, ha a gyermekéről kiderül, hogy sajátos nevelési igényű.

A családterápián belül szívügyem az autizmussal élő gyermekek és családjaik segítése. Folyamatosan képzem magam autizmus témakörben, próbálok napra kész információkkal rendelkezni. 2019-ben heti egy alkalommal az Egy Másik Út Alapítvány munkáját segítettem önkéntesként, ahol autizmussal élő gyermekek szociális készségfejlesztő csoportjában tevékenykedtem. Rendszeresen együttműködöm a szombathelyi PontMás Alapítvánnyal. Szülőknek egyéni és csoportos formában nyújtunk segítséget. Fontosnak tartom, hogy vidéken is legyen lehetősége az érintett családoknak megfelelő támogatást kapniuk, szeretném, ha megfelelő fejlesztésben, bánásmódban részesülhetne minden autizmussal érintett gyermek és családja.